Translate

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

PERUNALAATIKKO




                                                                     Perunoita
                                                                     Possun kylkisiivuja
                                                                     Graavisuolattua kirjolohta
                                                                     Lihaliemi kuutio
                                                                     Sipuli
                                                                     Muutama pippuri
                                                                     Suolaa
                                                                     Vehnäjauhoja
                                                                     Vettä

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori, viipaloi ja kypsytä mikrossa vahän aikaa sipuli.
Lado vuoron perään uunivuokaan, perunoita, kylkisiivuja ( ripottele vähän siivuihin suolaa), sipulia ja graavisuolattua kirjolohta. (Olen laittanut kylkisiivujen jälkeen perunasiivuja, ja sen jälkeen kirjolohisiivut). Täytä melkein koko vuoka.

Lisää pippuri, ja vajaa ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jotka on sekoitettu tilkkaan vettä. Lisää neste, jossa on lihaliemikuutio sulatettu.
Nestettä reilusti. Paista uunissa 200 C asteessa n. 40 min. Laske lämpöä uunissa 175 C asteeseen.
Paista laatikkoa kaikkiaan 2 h 30 min.
( Uunin lämmön voi vielä jossakin vaiheessa laskea 150 C ). Lisää nestettä jos meinaa kuivua liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti